Forårskoncerterne

Forårskoncerterne er og bliver det største arrangement for Københavns Politiorkester hvert år.
Koncerten afholdes sædvanligvis i Det Kongelige Danske Musikkonservatories koncertsal, da akustikken i den gamle sal er fremragende, så det er både en fornøjelse for publikum at høre koncerten, hvor akustikken giver orkestret en fantastisk klang. Andre venue's som det hedder på ny-dansk bruges også fra tid til anden og i de seneste år er vi blevet rigtig glade for Portalen i Greve. 

Koncerterne har igennem årene budt på et meget bredt repertoire inden for mange forskellige genrer; fra decideret big-band arrangementer med eksempelvis Bobo Moreno som solist, omkring en masse tegne- og animations filmmusik fra Walt Disney og Dreamworks, over klassiske operetter, gamle og nye marcher, musicals, Melodi Grand-Prix kavalkader og for år tilbage en uropførelse af en klassisk trompetkoncert i 3. satser begået af et af orkestrets tidligere medlemmer.
Jo, KPO kommer vidt omkring i musikkens verden.

Vi gør det dog ikke alene! Hvert år er orkestret i sikre hænder under kyndig direktion og instruktion fra Peder Kragerups side, og han har her i 2021 stået i spidsen for KPO i 41 år! 
Sammen med Peder har KPO leveret "backin' bandet" til mange danske etablerede kunstnere, såvel som nye stjerner fra musical- og teaterverdenen. Gang på gang har de forskellige solister imponeret orkestret og publikum med deres fantastiske stemmer og, for de flestes vedkommende, en fantastisk god indlevelsesevne i orkestrets stil og spilleglæde.